Четири страни от ЕС искат ООН да предприеме действия срещу Беларус заради бежанците

OFFNews 23 август 2021 в 19:11 1852 1

Естония, Латвия, Литва и Полша настояват в съвместна декларация ООН да предприеме действия срещу Беларус заради "хибридната атака" с нарочно струпване на бежанци по границите на Европейския съюз в отговор на европейските икономически санкции срещу Минск.

"Крайно време е Съветът за сигурност на ООН да се занимае с политиката на режима Александър Лукашенко да злоупотребява с бежанците", се казва в декларацията и се призовава Върховният комисар на ООН за бежанците да помогне за прекратяване на системния натиск от Беларус.

Полша ще построи ограда по границата с Беларус, която ще е с височина от 2,5 метра, заяви днес в Туитър полският министър на отбраната Мариуш Блашчак, предаде БТА.

"На границата с Беларус ще се появи нова солидна ограда с височина от 2,5 метра", заяви Блашчак. Освен това, "повече войници ще оказват помощ на граничарите", изтъкна полският министър.

Блашчак планира в най-скоро време да предостави детайли за по-нататъшното участие на армията в охраната на границата с Беларус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

23.08 2021 в 20:55

Е искаха да свалят Лукашенко с цветна революцийка, ама като не сколасаха, сега стискат бузи да не дойдат резаните пушки от Ирак и Афганистан, където въпросните лайкучки ошетаха под егидата на НАТО? Как декларация ще мине в ООН, след като Русия и Китай със сигурност ще набият вето?