Борис Джонсън избра Дан Розенфийлд за шеф на кабинета си

OFFNews Последна промяна на 26 ноември 2020 в 17:25 1435 0

Британският премиер Борис Джонсън назначи бизнес консултанта и бивш служител във финансовото министерство Дан Розенфийлд за свой шеф на кабинета, съобщава Ройтерс.

Розенфийлд ще замени на поста Доминик Къмингс, който напусна по-рано този месец. Къмингс се възприемаше като движеща сила на Брекзит стратегията на Джонсън, както и на повечето други политики, като неговото напускане беше определен като шанс за "рестартиране" на британското управление.

"Днес министър-председателят назначи Дан Розенфийлд за негов началник на кабинета", се казва в изявление от кабинета на Джонсън. Той ще започне работа на Даунинг Стрийт на 7 декември и ще поеме официално ролята на шеф на кабинета на 1 януари 2021 г.

Розенфийлд идва от Hakluyt, стратегическа консултантска фирма за бизнеса и за инвеститорите, където от 2016 г. беше главен ръководител на корпоративни клиенти и ръководител на бизнеса в Обединеното кралство, се посочва в правителственото прессъобщение.

Преди това Дан Розенфийлд е работил в Bank of America като управляващ директор за инвестиционното банкиране и е прекарал повече от десетилетие в Министерство на финансите, където е бил висш съветник на бившите финансовите министри Алистър Дарлинг и Джордж Озбърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови