Борис Джонсън е на кислородна терапия в болницата

OFFNews 06 април 2020 в 14:24 8225 1

Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън, който снощи бе приет в болница заради коронавирусната инфекция, е бил включен на кислородна терапия (обдишване), съобщава в. "Таймс".

Джонсън е бил откаран в болницата "Сейнт Томас" от другата страна на Темза спрямо "Даунинг стрийт" около 8 вечерта в неделя. Това е станало по настояване на неговия лекар заради "неотшумяващи симптоми" на коронавируса и продължаваща висока температура. Вестникът добавя, че няма информация за направените изследвания. Вероятно му е направен рентген на белия дроб и са проследени нивата на кислорода, допълва "Таймс".

Министър-председателят бе диагностициран с Ковид преди десетина дни и досега бе на домашно лечение в резиденцията си на "Даунинг стрийт". Междувременно се разболя и приятелката му, която очаква дете. Тя обаче съобщи вчера, че след седмица на легло се чувства напълно възстановена. Състоянието на Джонсън обаче не се е подобрило. Според "Гардиан" състоянието му е било по-сериозно, отколкото е искал да признае, а лекарите са били загрижени за дишането му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

06.04 2020 в 16:00

..кислородотерапията е нещо много по различно от обдишването и изкуствената белодробна вентилация(ИБВ).За сведение при ИБВ около 80-90% от пациентите умират,поради тая причина интубацията с ИБВ се отлага максимално във времето и се прилага едва когато параметрите са вече на границата на живота...Дай,Боже,никой да не стига до ИБВ....