Борел: ЕС преговаря за алтернативни доставки на газ за Европа

OFFNews 06 февруари 2022 в 22:00 1424 2

Европейският съюз поддържа контакти със САЩ, Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир и други страни за разширяване на доставките на втечнен природен газ, заяви ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел.

"В краткосрочен план сме изправени пред спешно предизвикателство за осигуряване на доставките на газ, което трябва да решим. Това включва работа за увеличаване на диверсификацията на маршрутите и източниците на внос. САЩ вече са най-големият доставчик на втечнен природен газ (LNG) за Европа и през следващите месеци ще засилим сътрудничеството си за осигуряване на доставките на газ. Освен със САЩ, водим разговори и с Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир и други страни за разширяване на доставките на втечнен природен газ", написа Борел в своя блог.

Той подчерта необходимостта от по-добро "интегриране" на Иберийския полуостров, който е основният "остров на електроенергия в Европа" на европейския енергиен пазар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

2

Bace7

07.02 2022 в 07:04

О тия страни само САЩ и Катар могат да продадат втечнен газ, и то на цени по 1200$ до терминала, един такъв танкер пътува 2-3 седмици, ако въобще се съгласят да карат в Европа. Борел и ЕК отново нафакаха всички, изкуфелници и обикновени бездарни самоназначени некадърници ни управляват.

23293

1

Стефан

07.02 2022 в 04:01

Клоуне, всички обаче искат каквото Русия - дългосрочни договори, и нищо по-особено. Освен това, отвсякъде е по-скъпо, отколкото от Русия.
И никой не се кани да преговаря с никакво е-се, понеже то не плаща. Плащат купувачите - те и да се пазарят.
Студа и глада го направихте брюкселските чиновници, нали така? Къде още възникваш?
 
X

Да помогнем на украинските деца!