Усик е новият Крал в тежката категория

OFFNews 26 септември 2021 в 08:18 5304 0

Снимка Getty Images

Украинецът Александър Усик е новият Крал в тежката категория на професионлния бокс. Той срази настоящия носител на четири от поясите в дивизията във версии WBA/WBO/IBF/IBO Антъни Джошуа във вълнуващ сблъсък пред 65 000 зрители на стадиона на Тотнъм в Лондон, като записа победа с единодушно съдийско решение.

От първия рунд двамата боксьори започнаха в активно темпо. Джошуа се стараеше да действа първи, но украинецът се движеше добре и действаше активно с краката. Във втория рунд Усик нанесе няколко добри удара с лявата ръка при ответни атаки. В третия рунд двамата за първи път влязоха в близък бой и се стигна до няколко ефектни размени на удари.

В четвъртия британецът нанесе тежък удар на украинеца, макар и Усик да успя да нанесе повече попадения. В средата на мача Джошуа взе инициативата и тръгна по-смело напред, но Усик обработваше тялото му и не пропускаше контраатаки. В края на шестия рунд украинецът пропусна пряко попадение в челюстта на Джошуа, но в следващия рунд успя сериозно да разтресе британеца, който обаче остана на крака.

В осмия Джошуа игра по-предпзливо, като на няколко пъти имаше попадения в тялото на Усик. В деветия рунд и двамата боксьори намалиха темпото и увеличиха дистанцията. В началото на "шампионските" рундове Усик получи аркада, а окото на британеца започна да се затваря.

В последните два рунда и двамата изглеждаха вече уморени, но продължиха да си нанасят удари, а малко преди финалния гонг Усик проведе добра атака.

Така след 12 рунда съдиите трябваше да определят победителя и в крайна сметка отсъдиха така - 117-112, 116-112, 115-113 в полза на непобедения до момента на професионалния ринг украински боксьор.

За Усик това беше 19-а победа. Сега се очаква датата за реванш, какъвто е записан в договора помежду им в случай на загуба на британеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови