Италиански триумф в надпреварата ЕКО 12 часа на България

OFFNews 24 юни 2019 в 14:27 2302 0

Феноменален сблъсък по издръжливост събра на пистата в Хасково професионални пилоти, автомобилни ентусиасти и звезди в надпреварата ЕКО 12 часа на България.

В единственото по рода си отборно състезание, известно и като "малкия Льо Ман", се включиха 140 участници от 11 националности, разделени в 34 отбора. С най-добър резултат и близо 800 направени обиколки в професионалния клас до 93 кг се поздравиха италианците от PFV, следвани от белгийците kart-events и WLF Racing Team, отново от Италия.

В по-леката категория до 83 кг, или т.нар. клас Gold, на първо място се класира българският екипаж GLS Racing Team, а състезателите и от двата класа разчитаха на най-доброто performance гориво на ЕКО – бензин EKO Racing 100.

Сред участниците в 12-часовото предизвикателство видяхме най-добрия български мотоциклетист Мартин Чой, който оглави EKO Racing Team. 24-кратният шампион кара "на смени" с младата надежда на дрифта – атрактивната Кристалина Стефанова, както и двама късметлии от специална томбола за фенове на Facebook страницата на ЕКО България – Симеон Михалев и Любомир Черкезов.

Двамата бяха специално подбрани след томбола и предварителни квалификаци на Sofia Karting Ring и така стигнаха до приключението да се състезават рамо до рамо с Мартин. "Скоростното" каре поддържаше отлично темпо и дори в един момент се задържа в първата десетка, но добрата стратегия на професионалните картинг пилоти в крайна сметка ги изпрати на 18-то място.

В сериозната конкуренция на картинг писта "Хасково" се включиха много звезди на българския спорт и шоубизнес, за които бързите спортове са страст. 13-кратната национална сноуборд шампионка Александра Жекова оглави "Звездния отбор", в който се редуваше на пистата с още четирима състезатели и показа отлични времена от по-малко от секунда от професионалистите.

Зад волана на All Stars Team седнаха двама шампиони по издръжливост - ултрамаратонецът Краси Георгиев и многократният шампион по плувен маратон Петър Стойчев.

Воля и умения на пистата показаха още звездата от филма "Бензин" Снежана Макавеева, а в последния момент звездното каре бе подсилено от рали състезателя Григор Григоров, заради отсъствието на филмовата звезда Асен Блатечки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови