5 футуристични архитектурни постижения (снимки)

OFFNews 01 юни 2017 в 10:46 7417 1

Снимка AdMe.ru

Архитектите в днешно време стават все по-дръзки в проектите си.

Някои сгради изглеждат сякаш идват от далечното бъдеще. И въпреки това, някак са реални.

Ето 5 уникални постижения на архитектурата и техниката:

1. "Пръстен на живота", Китай


Този пръстен е висок колкото 56-етажна сграда и е построен специално за туристи: в горната част има тераса за наблюдение. През нощта пръстенът е още по-внушителен, което се дължи на 1000 многоцветни светлини.

2. Голямата арка, Франция


Французите са известни с любовта си към арките. Тази е под формата на хиперкуб и е построена в малкия град Пюто. На върха има просторни стаи за конференции и панорамна платформа.

3. Виенско колело без спици, Китай


Какво ли няма в Китай! Ето, например, виенско колело без спици - подобна атракция е трудно да си представим. Всяка кабинка разполага с Wi-Fi, а височината на атракциона е колкото на 48-етажна сграда.

4. Ханска шатра, Казахстан


Тази сграда е пример за това как можете да превърнете нещо обикновено в нещо невероятно. Ханската шатра всъщност е мол, но от архитектурна гледна точка е най-голямата шатра на света.

5. Shimao Wonderland Intercontinental, Китай


Shimao Wonderland Intercontinental е най-новият хотел в Шанхай. Архитектите решили, че една изоставена кариера не трябва да седи празна, така че сега там има това, което виждате на снимката. Хотелът разполага с 328 стаи, като някои от тях дори са под вода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!