МОМН спря интернет форума на скандалния УСПЕХ

Последна промяна на 28 февруари 2012 в 20:31 14081 12

Министърът на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов  Снимка: БГНЕС
Министърът на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов Снимка: БГНЕС
Интернет форумът на скандалния проект УСПЕХ беше спрян от образователното министерство тази вечер. При опит за влизане в него се изписва само текстът: "Поради обновяване на някои модули (регистрация и потребителски профили) форумът е временно изключен. Извиняваме се за неудобството". Достъп до темите и мненията няма. Проектът е по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", а общата стойност - близо 100 милиона лева за 3-те години на изпълнение. Целта му е да финансира извънкласни и извънучилищни дейности. Още при обявяването на документацията за проекта се видя, че в него има много смущаващи неща, за които OFFNews.bg писа. Ръководител на проекта, който финансира училища, например е директорът на 51-о училище в София Асен Александров. Въпреки запитванията на OFFNews.bg как е допуснат подобен конфликт на интереси никой в министерството не се нае да коментира. Притеснения на учители и директори са свързани както с изпълнението на проекта, така и с отчитането му и възстановяването на направените от училищата разходи. Учители се оплакаха във форума на УСПЕХ, че са включвани да водят дейности по проекта, въпреки че никога не са заявявали желание за това. Те писаха, че не са съгласни с това директори да им налагат да работят извънредно в събота и неделя (по проекта се предвижда част от занятията да се водят именно в почивните дни). Ученици бяха заплашвани с глоби, ако се откажат от участие в групите по проекта (по проекта се предвижда отказ от възстановяване на направените от училището разходи при определен процент отсъствия на ученик). Участници във форума публично заявиха желанието си техните училища да се оттеглят от проекта УСПЕХ. През последните седмици форумът на УСПЕХ беше буквално залят от негативни мнения на учители и директори. След такива изказвания достъпът най-малко на две учителки беше блокиран. Една учителка дори беше извикана в Регионалния инспекторат по образованието в София да дава обяснения за критичните си бележки във форума. По непотвърдена официално информация след публикациите на OFFNews.bg е започнала проверка на проекта от компетентни органи.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.07 2012 в 00:00

Сроковете бяха наистина кратки, но за новата учебна година няма да е така, нещата вече започнаха, а ако и сега информацията при вас закъснява, значи някой не си върши добре работата!

12.07 2012 в 23:56

Ами питайте бе колежке, аз като не знам нещо или не го разбирам не ме е срам да попитам! Просто четете бавно указанията и следете редовно сайтовете и форумите към съответните теми и питайте. Все някой ще ви отговори!

12.07 2012 в 11:43

Не знам къде е истината. В моето училище се стреснахме от кратките срокове и недокрай изяснените условия и не започнахме по "Успех" - а имахме идеи. После съжалявахме, като виждахме, че колегите работят добре. Но мисля, че е крайно време нещата в образованието да бъдат не кампанийни, а добре планирани, с ясни цели и условия, с добро заплащане за изпълнителите.

11.06 2012 в 19:46

Абе хора, не разбрахте ли, че се плаща за такива провокации, че отново искат да опорочат нещо хубаво, че отново доказват как за някои е по-добре България да не успее, в случая управлението на ГЕРБ.В потвърждение на това мога да кажа , че при нас всичко върви по часовник, никой никого на сила не кара да работи, то това трябва да ти идва отвътре, а не да те карат! В противен случай си заел мястото на някой, комуто наистина му се работи! А и още нещо към господата и дамите сипещи воня - фирма "Балъков" фалира, няма кой да ви се върже вече, така че не си губете времето тук!

11.06 2012 в 14:02

Нищо в МОМН не работи както трябва!

20.03 2012 в 20:09

aqua, какъв е този линк към форума на проекта? Вие сте просто наглец, който си мисли, че може да прецака хората. Ами там времето е замряло в края на февруари 2012 година. Нима не забелязахте? Или просто се правите на интересен?

16.03 2012 в 15:13

ДО МИММИ!
Госпожо, поинтересувайте се малко от администрирането на проекта и ще видите, че не всичко е розово. Дори и да не усещате нищо сега, когато дойде време да получите възнаграждението си за свършена работа по проекта, ще усетите непременно. Просто няма да ви бъде платено. Или ще ви бъде платено, но по-късно ще поискат да върнете пари обратно. Тъжна реалност!

А относно форума - той си работи на следния адрес: http://uspeh.mon.bg/forum/index.php
Просто линкът в главата на сайта води до задънена улица.

01.03 2012 в 19:14

Работя в голямо столично уч-ще. Ние също участваме в проекта и до момента няма никакви проблеми, освен, че още не сме получили заявените материали. Не виждам наистина за какви проблеми реално става въпрос...Или просто някой, който не се справя, нагнетява напрежение...Не разбирам, обаче с каква цел! В нашето уч-ще, което е 2000 уч-ка, в проекта са ангажирани около 1000. Нещата потръгнаха добре още повече, след като подготвихме документацията, което изисква много усилия за кратко време. Така, че УСПЕХ!

01.03 2012 в 11:32

От известно време в МОМН тече проверка от ОЛАФ заради проекта "УСПЕХ", но Началника на РИО София-град не се съобразява с обстоятелствата и продължава с инструкциите, как да се избегнат хилядите нарушения по тази програма. Бърза да прикрие следите на криминалните си деяния. Има ли прокуратура в България и защо министър Игнатов не е отстранил до този момент Ваня Кастрева?

29.02 2012 в 01:16

Човек, който смята че чист учен може да е университетски преподавател, че преподавател може да е двигател на фундаментално изследване, и че научните лаборатории са нещо като носните кърпи, може да вярва и в това ...
Мнението му очевидно няма значение. Кой го е сложил там е известно, въпросът е защо го търпи академичната общност.
 
X