ГЕРБ: ДСБ имат проблем със собствените си общински съветници

Александра Маркарян 19 март 2013 в 15:58 2032 1

Малина Едрева, Снимка: БГНЕС
Малина Едрева, Снимка: БГНЕС

Предложението на Атанас Атанасов от ДСБ за създаване на специална комисия, която да следи за злоупотреба на монополите в Софийска община (СО), е неоснователно, тъй като в момента работят три ресорни комисии. Това заяви за OFFNews Малина Едрева, председател на общинските съветници на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС).

Думите й бяха коментар по предложение на ген. Атанасов от ДСБ. По-рано днес той обяви, че сините ще настояват в СОС да се сформира на паритетен принцип специална комисия, която да следи отношенията на СО с монополите, усвояването на евросредствата и възлагането на обществените поръчки.

По думите на Едрева в СОС и към момента работят комисии, които следят за обществените поръчки, отношенията със „Софийска вода“ и с „Топлофикация-София“.

„В общината работят не една, а три комисии, в които има представители от всички политически сили. Те контролират точно тези теми - „Топлофикация-София“, „Софийска вода“ и обществените поръчки. На последното заседание на СОС ген. Атанасов поиска общински съветници да не участват в тези комисии. Така че той явно е претърпял личностно или партийно преобръщане, или просто се събужда чак днес“, опроверга колегата си Малина Едрева.

По думите й в комисията, която следи „Софийска вода“, представители на опозицията са: Ангел Джамбазки (ВМРО), Вили Лилков (СДС) и Панайот Бончев (БСП). В групата за обществените поръчки това са Жельо Бойчев (БСП, Владимир Кисьов (Синята коалиция“) и Маргарита Николова, бивш член на „Атака“. В редиците, които следят работата на „Топлофикация-София“ пък са Владимир Кисьов (ДСБ), Вили Лилков (ДСБ) и Панайот Бончев (БСП).

„Ако ген. Атанасов не е доволен от дейността на представителите на „Синята коалиция“ в тези органи, нека просто каже така, а не да излиза с несъстоятелни предложения“, коментира Едрева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови