Бият мъж заради плакат срещу ТИМ на протеста във Варна (видео)

Последна промяна на 27 февруари 2013 в 12:15 13859 22

Окървавеното лице на пострадалия. Кадър от Youtube
Окървавеното лице на пострадалия. Кадър от Youtube

Мъж е бил нападнат, а носа му - разбит, по време на протеста във Варна на 26 февруари. Той се опитал да защити възрастен човек, носещ плакат срещу ТИМ и кмета на Варна Кирил Йорданов. Това се вижда от скандално видео, който се разпространява във Фейсбук.

След инцидента се чуват викове на други протестиращи към полицай, който стои безучастно.

"Полицай, защо не го хванете? Хванете го човека, ето го, бе! Ей го, удари фотографа". Полицаят отговаря само: "Добре" и не помръдва от мястото си. "Какво добре, бе? Това е срам! Човекът е с разбит нос", викат мъж и жена.

В този момент удареният млад мъж лежи на земята. Той се казва Георги на 35 години. Опитал се е да защити възрастен мъж, който държи плаката с ликовете на  на Иво Каменов, Марин Митев и Тихомир Митев, босовете в ТИМ. 

От следващите реплики става ясно, че нападателят е скъсал плаката срещу ТИМ и Йорданов, преди да избяга.

Момиче от протеста обяснява, че същото лице, което е нападнало момчето, се е опитало да я препъне.

Протестиращите започват да викат: "Долу ТИМ!"

Георги разказва, че след като са скъсали плаката, той попитал защо, след което го ударили в лицето.

Очевидци смятат, че нападателят е вътрешен човек на кмета Кирил Йорданов или на ТИМ.

Видео от нападението може да видите тук :

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2013 в 11:06

Напълно съм съгласен с изказването на сс: "...Ако претендираме че сме правова държава този случай трябва да се разследва до дупка и виновните наказани."
Нека наистина първо да се разследва случая и когато се установят и докажат виновните, тогава да се коментира и обвинява ТИМ или който и да било друг.

02.03 2013 в 09:52

По това, че има всякакви хора излезли просто да се си разнообразят празния живот на протестите, не може да се обобщава за всички! Този бил от ТИМ, онзи от Спартак, третия човек на Янко Станев, от къде се появиха изведнъж тези хора дето знаят всичко, опитват се да ни накарат да се настроим един срещу друг и да се размие всичко!

28.02 2013 в 23:23

Статията във Бивол където има и линк към клипа.

https://bivol.bg/mutri-tim-varna.html

А тук са няколко снимки извлечени от видеото.

http://www.smugmug.com/gallery/28218633_RN4tfP#!i=2386603554&k=3dSXd2V


Ако претендираме че сме правова държава този случай трябва да се разследва до дупка и виновните наказани. Не може такъв терор извършен пред очите на десетки да остане ненаказан. Изявлението на полицията/прокуратурата че на полицая който не си свърши работата щели да му наложат дисциплинарно наказание е крайно недостатъчно. Не това е важното господа овластени от народа. Има крайно нагло престъпление срещу най-ценното - здравето и живота на всеки гражданин. Престъплението е документирано във видео материал и ясно се виждат побойникът и съучастниците му. Настояваме за пълно разследване по случаят. Вие не може просто ей така да зарежете този случай. Вие се храните заедно със семействата си от народни пари и на вас трябва да ви е ясно че сте слуги на този народ а не господари и когато има беззаконие вие трябва да оправдаете заплатите си.
Ще търсим правата си извън България ако този случай остане неразследван и виновните ненаказани.

От видео материала се вижда че този който нанася удара е със тъмно яке със кройка/шефове във формата на ромбове. От цялата група заснета в началото на клипа има само един с подобно яке както е показано на снимките на линка по горе. На тези снимки той не е с качулка а само със шапка но би могло да се предположи че е планирал удара и допълнително е сложил качулката за да се предпази от камерите. Това се потвърждава и от поведението му след удара - никакво обръщане на главата назад или в страни.
Спокойно се разпознава неговият съучасник със синята качулка. Той се вижда добре в началото на клипа и може да бъде лесно разпознат след като удара е нанесен и той бързо се присъединява към побойника.
Поведението на цялата тази група заснета в началото на клипа е доста смущаващо. Избягват оператора докато ги снима и някои от тях са очевидно притеснени от това което правят.
Предполагаемият побойник се държи още по-подозрително както се вижда от клипа като старателно избягва камерата и се крие зад другите. Във същото време е очевидно че има авторитет в групата тъй като се вижда как в секундите 9-11 се опитва да ръководи член на групата.
Във клипа заподозреният побойник е показан на две места - от 16 до 22 секунди и 01:24 - 01:29.
Очевидно има доста конкретен материал с който органите на реда би трябвало незабавно да започнат работа по случая и бързо да стигнат до съд и присъда.

27.02 2013 в 23:59

още един платен писач. интересно такива хора как такива хора виждат работата си и писанията си.

27.02 2013 в 21:11

НАКАЗАТЕЛНИЯТ ВЗВОД и ЕШАФОДА чакат Бандитското ТРИО ........!!!

27.02 2013 в 20:14

Когато фактите говорят и най-виновните мълчат. А тука имаме не просто факти, а и видео доказателства какво се случва. Как не те е срам да си отваряш лайняната уста?

27.02 2013 в 18:15

човешката глупост и манипулация граници няма,хайде пак са ви виновни ТИМ,вие май сте завършели витиз по рождение,големи артисти сте бе хора...евала!

27.02 2013 в 17:36

Групировката ТИМ иве не само във Варна тя е пуснала пипалата в почети цяла
Булгария. Тя се занимава с газофикацията в нашия град и не само с газификацията,
а във Варна доколкото съм чел в доста публикации купиха апетитно парче от Мор-
ката градина с една дума дърпат конците в града

27.02 2013 в 16:13

Срам за овчарите си, глупако.

27.02 2013 в 14:03

Аз не мога да си представя решаването на проблема ТИМ без наличието на независима прокуратура и ефективно действаща съдебна система в контекста на една стабилна власт и истинско държавническо мислене. Имам подозрение, че ТИМ държат като залог за собственото си оцеляване тонове компромати срещу бившия и настоящ политико-административен елит. А това може да смъкне в ада стотици интереси и човешки съдби. Такава концентрация на икономическа мощ и "узаконяване" на предходни престъпни дейности без последователна политическа подкрепа в годините на прехода е несъстоятелна. Пиша всичко това единствено като предположение, защото преплитането на интереси и извънзаконови схеми там е с неопределени мащаби и дълбочина на корените си. Иначе отвън нещата изглеждат много лъскави, само дето миришат не само у нас, но и зад граница.
 
X