Агитка на ГОРД атакува митинг на ГЕРБ

OFFNews 10 май 2013 в 19:23 11806 10

Сблъсъкът между агитката на ГОРД и охраната на ГЕРБ. Снимка БГНЕС
Сблъсъкът между агитката на ГОРД и охраната на ГЕРБ. Снимка БГНЕС

Агитка на партията на Слави Бинев "Горда България" се опита да се влезе в отцепения от полицията район пред крепостта Царевец във Велико Търново, където в този час започва заключителният митинг на ГЕРБ.

Охраната на ГЕРБ препречи пътя й, жандармерия се включи на помощ и се стигна до физически сблъсък, предаде БГНЕС. 

При сблъсъка, който стана около 18 часа, част от огражденията бяха съборени от хората. Всичко това стана след размяна на остри викове, препирни и блъскане на кръстовището на ул. "Иван Вазов" и ул. "Читалищна".

Жандармерията изблъска членовете на агитката, а след размяна на остри реплики едва не се стигна до бой.

Почти всички подстъпи към площад "Цар Иван Асен II" са затворени за превозни средства и граждани. Не са допускани дори журналисти и туристи.

Митингът на управляващата партия е бил забранен дори за екипа на БГНЕС.

"Може ли като български граждани да отидем до Царевец, кой забранява", крещяха от агитката на ГОРД. Живеем в свободна държава. Всеки има право да изяви своето мнение и политическа позиция. Тези хора унищожиха всичко, до което се докоснаха, унищожиха България и българския народ, заяви пред БГНЕС водачът на листата за Велико Търново на "Горда България" Станислав Недков – Стъки. До него стоеше бившият депутат Павел Чернев.

Ситуацията бе овладяна от жандармеристите и симпатизантите на коалицията с плакати и лозунги, на които бяха изобразени Борисов и Цветанов в затворнически униформи зад решетки, тръгнаха по друг път към Царевец, а жандармеристите навлязоха в охраняваната зона зад кордона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!