Със заклинания и магии срещу коронавируса

Нейка Кръстева 03 ноември 2021 в 19:47 5307 2

Гледам и не вярвам на очите си: служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров поканил на среща представители на съсловни и пациентски организации да си поговорят за ковид-кризата. След час общи приказки разбираме, че ситуацията е критична, бедствие по думите на Кацаров, но затягане на мерките не се предвижда. Научаваме още, че едва 45% от медицинските сестри са се ваксинирали (б.а. – при лекарите този процент е дори още по-нисък, за учителите да не говорим).

В края на срещата министърът произнася заклинанието: „Носете ги тези проклети маски!“, всички стават и се хващат за ръце. Очаквам да запеят химна, за да скоча и аз на крака. Липсва и дежурното за такива тържествени моменти отче: да ръсне малко светена вода, да окади с тамян и да каже, че който вярва в господа, ковид не го лови. Без отчето ритуалът при здравния министър прилича малко на подготовка за вуду магия.

По същото време будни граждани затварят кръстовища и атакуват моловете в защита на правата си. По-точно на едно от тях, най-свещеното – да ходят „на мол“ и на кръчма.

А политиците, ах тези български политици! По-жалки са и от министъра на здравеопазването. До един мънкат ли, мънкат в опит да избегнат отговорите на конкретни въпроси за вируса, мерките, ваксините. Ще си помисли човек, че нямат мнение по темата.

Имат и още как! Уж призовават хората да се ваксинират и да спазват мерките, но с уговорката, че „всеки сам си преценя“.

Някой ден, може би, и България ще се справи с корона вируса. Цената, която ще платим всички обаче, ще е твърде висока – стотици хиляди преки и косвени жертви, съсипани бизнеси и съдби, изолация от цивилизования свят. И никакви молебени, заклинания и магии няма да променят това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

2

clinical

06.11 2021 в 13:35

Смъртността в Бг се движи според НСИ около 108000 души на година. Официално са починали 7000 човека от COVID-19 през 2020. До тук стават 115000. ОБАЧЕ! Официално през 2020 в Бг са починали 124000 души. Т.е. с 9000 повече. Що така? Може би заради неадкватен достъп до лечение, а?
И какъв е извода?
Ако не бяхме правили нищо, щеше да има по-малко жертви.
Замислете се над това.

4164

1

Egocentric Eccentric

03.11 2021 в 21:24

Можеше и да се прегърнат и тотално да демонстрират безсмислието на "информационната кампания" с оня бездарен клип дето "някой ден сме щели да се прегърнем отново".

Той единия от тия на снимката им го каза, че министерството трябва да си уволнят PR-ите.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки