Никога нищо не е достатъчно за Русия. Колкото повече й позволиш, толкова повече тя заграбва

Смисълът от съществуването на Руската империя е да се пречи на другите народи да живеят нормално, заяви Огнян Минчев

OFFNews 28 май 2022 в 16:41 14359 20

Огнян Минчев

"Демократичната политика на Запада проявява спрямо Русия подход, свързан със спецификата на либерално-прогресисткото политическо мислене. Според това мислене светът върви от миналото и лошото към бъдещето и доброто. От тази гледна точка, когато направим компромис и дадем на някого нещо, очакваме той да се превърне в наш съюзник. Но историята показва, че Русия работи точно по обратния начин. Ако искаш да получиш нещо от Русия, трябва да я притиснеш много здраво, за да няма друг изход. Ако правиш компромиси, Русия те възприема за слаб и тя става все по-експанзивна" - заяви пред БНР политологът Огнян Минчев.

Той отбеляза, че "смисълът от съществуването на Руската империя е да се пречи на другите народи да живеят нормално".

Това е неуседнала структура. Базирана е върху завладяването на територии и изчерпване на ресурсите им, а след това - продължаване нататък. Никога нищо не е достатъчно за Русия. Колкото повече ѝ позволиш, толкова повече тя заграбва. Проблемът е, че на Запад, където има различни гледни точки по отношение на света и на Русия, има информирани и неинформирани, каза Огнян Минчев.

Жертва на интересите на Украйна би означавало изпращане на сигнал към Русия, че нейната експанзия към границите на бившата съветска империя може да продължи. Това е в пряк ущърб на Запада. Но отстояване на независимостта на Украйна ще изпрати сигнал към Русия, че тя не може да си позволи да направи това, коментира политологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

22

Moirae

30.05 2022 в 16:56

А логиката в българската външна политика досега беше: дайте да дадем, каквото поискат от нас, защото ние сами се прекланяме и си налагаме страх спрямо тази кочина с ракети. Все да даваме без да имаме полза. Сега поне се случва диверсификация, а ББ до последно обслужваше интереса на кремъл.

2073

21

Johnny B Goode

29.05 2022 в 16:46

Ордерчо, забравил си, че Попов бил изобретил радиото, Можайски самолета, Лодигин електрическата крушка и т.н.
Безкраен е списъка на великите руски изобретения.
Затова сега руснаците като видят радио, киматик, та дори и тоалетна чиния, гледат да ги отмъкнат и пратят обратно в родината им.

2073

19

Johnny B Goode

29.05 2022 в 07:22

Ако не беше "световният имперски жандарм", любимата ви русия никога нямаше да спечели WWII. Понеже путинофилите едва ли сте чели нещо различно от опорките, ето ви малко да се ограмотите :

https://www.segabg.com/node/214554

2994

17

Гражданин

29.05 2022 в 06:46

"Световният имперски жандарм" създава технологиите които водят напред съвременния свят. Русия какво създава? Че и величаенето на матушката ти можеш толкова нескопосано да пробутваш тук, само защото жандармът ти е създал технологиите за тая цел.

1220

15

хr4

29.05 2022 в 02:42

Горното важи не само за Русия като държава. То важи и за обикновения руснак-бутнеш ли му аванта те мисли за путьо.

-5531

14

Ран Босилек

29.05 2022 в 01:17

ако беше учил история, нямаше да ме питаш.