Кадиев: Днес подарихме 5 милиона на един хазартен бос

Защо тогава се чудим, че хората ни мразят?

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2014 в 22:24 68517 36

Георги Кадиев

Коментар на депутата от БСП Георги Кадиев в личния му профил във Фейсбук, след като днес парламентът гласува лотариите да не се облагат с данък. Само дни преди това с 15:1 гласа в бюджетната комисия депутатите от всички партии искаха да има данък върху игрите на късмета. Мнението им обаче внезапно се промени.

Публикуваме коментара на Кадиев 1:1.

Съжалявам, че парламентът днес направи поредна услуга на хазартните играчи, като не прие промените в закона за хазарта, които предложих. Законът всъщност подлагаше на облагане лотария, бинго и кено, които пропуснахме миналата година. 5 млн. лева подарък за един определен хазартен играч, които сега държавата щеше да си вземе.

Не разбирам ГЕРБ, от които 15 гласуваха "за", 15 "против", останалите се скриха. Ти им добавяш 5 млн лева приход за бюджета, те не искат? И то след като са ме подкрепили на бюджетна комисия. Какво се случи от нея досега? Бойко Борисов се разбра с когото трябва ли?

Не разбирам министерство на финансите, което просто го нямаше в парламента.

Не разбирам реформаторите- мисля, че само трима от тях гласуваха, и то шарено. Не разбирам ДПС, които групово гласуваха против, а уж са загрижени за бюджета. И не разбирам собствената си група, от която едва 10 колеги бяха в залата и ме подкрепиха.

Краен резултат:
Подарък от 5 млн лева за един хазартен играч, загуба за държавния бюджет и дълбоки съмнения в корпоративни зависимости на народни представители.

ЗАЩО ТОГАВА СЕ ЧУДИМ, ЧЕ ХОРАТА НИ МРАЗЯТ?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.11 2014 в 15:51

Горкия наивник. Просто петте милиона са взети на джоб....ха, ха.

22.11 2014 в 01:06

Хайдеееее малко популизъм, малко прах в очите на хората..Ееех, толкова работих за благото на народа, ма видите ли, те не ме подкрепиха...Кадиев, на кой ги падправяш тия, и срещу кого риташ? - срещу хазартните босове у нас??? А кои са те? Хайде не се прави на Робин Худ!

21.11 2014 в 15:29

Кадиев, честното лице на партията-майка…Има физиономия на сърп и чук и също такъв чар. Той е прав, че парламентът прави подаръци на хазартния бизнес, но ако обича да не се представя като праведния съдник на лошите хазартни босове.

Самият Кадиев лобира за определени енергийни компании, защото това му е семеен бизнес. Повечето ни депутати, ВКЛЮЧИТЕЛНО Кадиев, работят в групи по интереси, но не нашите интереси. Ако работеха за нас, изобщо нямаше да ме интересува кой какъв частен бизнес има. Обаче Кадиев е подчертано лицемерен богаташ. Псевдородолюбец, псевдочестен, псевдоправедник и защитник на народните интереси.

Биографията на Кадиев (публикувана в интернет), започва от 2000 г. и няма нито едно смислено работно място. На 34 години става Директор на „Интернет секюритис“, а преди това изглежда не е работил. Директор е чудесна длъжност, обаче как е стигнал до нея, къде се е научил да работи на практика с ценни книжа и къде се е научил ИЗОБЩО да работи? Поредният самодоволен и високомерен защитник на пролетариата, който никога не е виждал пролетариат.

20.11 2014 в 23:24

то това не е държавао

20.11 2014 в 20:38

Този път подаръка е за Пееф ;) Който е собственик на прословутата лотария по новаТВ ... иначе на Зарчето отдавна му правят услуги опитвайки се да забранят всякаква онлайн конкуренция в БГ.
Ма и за това ще ни накажат от ЕС. Тоя народ с 30% функционална неграмотност трябва да изчезне от лицето на земята вече. Ние сме се превърнали в пиявица за цялото човечество...

20.11 2014 в 17:32

Всичко е само приказки.Кой е хазартния бос в БГ,не беше ли някакъв Черепа?Той не е ли от БСП, издигнат? Герберистите да слушкат.

20.11 2014 в 15:33

Тази 'нашата' държава с много интересна политика! Първо спира достъпа до N на брой сайтове за игри и залози, сега пък ще 'помага' на хазарта ?!?

20.11 2014 в 15:02

аз не знам защо тези хора имат право и въобще времето да коментират във социални мрежи въобще!!!

20.11 2014 в 14:53

Пишете имената!!!Искаме а знаем КОИ.

20.11 2014 в 14:02

Do koga shte vi nosim na garba.