OffNews.bg

Вим Вендерс направи папа Франциск филмова звезда (видео)

Папа Франциск се превърна в кино звезда, съобщи Би Би Си.

Духовният водач участва във филм, заснет от германския режисьор Вим Вендерс, по искане от Ватикана. Заглавието на лентата е „Папа Франциск: Човек на думата“.

Документалният филм включва интервюта с главата на римокатолическата църква и кадри от негови пътувания, а премиерата му беше по време на фестивала в Кан.

„Папа Франциск има същото присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които съм работил. Но то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра и от желанието му да говори с всички нас. Той е невероятно скромен, истински, смирен човек“, разказва Вендерс.

Режисьорът вярва, че желанието на папата е да достигне възможно най-широка аудитория и точно това го е накарало да направи дебюта си на големия екран.

„Той не иска да предаде послание само към християните, а към всички хора с добра воля“, разказа Вендерс.

Във филма 81-годишният глава на римокатолическата църква коментира проблема със сексуалната злоупотреба, който разтърси католическата църква през последните години.

„Папа Франциск говореше за педофилията без колебание. Наистина почувствахме яростта в него. Той би искал да направи много повече, но е само един човек“, казва режисьорът.

Вендерс сподели, че се надява филмът да постигне голям успех и да се гледа от всички, а не само от християни.