OffNews.bg

Ваксинираха първите. Ген. Мутафчийски: Намираме се във война, но вече имаме оръжие (видео)

Измина една много тежка година. Дано всички мъки да останат зад нас. Ние се намираме във война, но нашето оръжие дойде - в тези малки флакончета, заяви шефът на ВМА генерал Венцислав Мутафчийски минути преди да стане първият медик от болницата ваксиниран срещу COVID-19.

"Това оръжие ще ни спаси и ще ни върне близките ни - нашите деца и семейство. Ние сме длъжни и имаме необходимост да върнем целувката и прегръдката с нашите близки", добави военният хирург.

Преди да му бъде поставена ваксината, бе измерено кръвното на генерала - 130 на 80.

След Мутафчийски се ваксинираха и проф. Никола Владов, проф. Крум Кацаров, проф. Илия Салтиров и други светила в медицината.

Малко преди шефа на Националния оперативен щаб се ваксинира и здравният министър. Проф. Костадин Ангелов стана първият имунизиран у нас с продукта на Пфайзер и Бионтех. 

"Ваксинирам се днес, защото този свят без ваксините нямаше да е такъв, какъвто го познаваме. Вярвам, че учените са си свършили работата. Вярвам, че скоро ще надделеем над COVID-19. Нямам търпение да се срещна със 70-годишния ми баща", това заяви проф. Ангелов веднага след поставянето на ваксината.

След него бяха ваксинирани епископ Тихон, д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на лечебното заведение и понастоящем ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, медицинска сестра.