OffNews.bg

След бурята в Пловдив: 4500 лв. за операции плати съпругата на мъж, пострадал от паднало дърво

4500 лв. за операции е трябвало да доплати съпругата на мъж, който беше премазан от паднало дърво в Пловдив. 

Инцидентът със 67-годишния мъж е станал на ул. „Петър Шилев” в район „Северен”. Той се е движел по тротоара, когато върху него се стоварило голямо дърво и го затиснало. Екип на Спешна помощ го е извадил, разказа по Нова телевизия съпругата Мариана Генчева. 

От коляното надолу е натрошена цялата кост, на другия крак е пукната тазобедрената (става). За долната част на десния крак ми искаха 2700 лв., а за другия крак 1800 лв. някъде към 4500-4600 лв. общо. Не обясниха нищо. Чакаха ме във фоайето с фактурите. Искала съм назаем пари, за да мога да ги платя тези неща. Нито лекаря видях, нито никой. Казаха ми да седна във едно фоайе и да чакам, обясни Генчева.

Според фактурите парите са поискани за поставяне на пирони и плаки в крака на мъжа в УМБАЛ "Св. Георги".

Жената обвинява за случая общината и заявява, че ще си търси правата по съдебен път. Генчева твърди, че е имало жалби, че дървото е опасно, но то така и не било премахнато.

Веселин Козарев, директор на общинското предприятие „Градини и паркове”, заяви, че не са имали сигнали за това дърво.

„Нямаме подадени сигнали, нито заповед от районния кмет. Ние работим само със заповеди, не можем да режем дървета просто така”, каза Козарев.

Сигнал не е подаден и до Изпълнителна агенция "Медицински надзор", съобщиха за OFFNews от Министерството на здравеопазването.