OffNews.bg

Д-р Ненков: Не вярвам, че в Русия има ваксина срещу коронавируса

COVID-19 е братовчед на грипа, но не е грип. Елементарни мерки като спазване на разстояние и стриктно носене на маска, ще предпазят нашите близки дори от леките вирусни инфекции, които очакваме в този сезон. 

Това обясни анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков по БНТ. Аз имах късмет, защото се оказа, че вирусът е живял в носа и гърлото ми, но не развих симптоми. Не съм съвсем млад, с наднормени килограми и хипертония съм, така че имам "закачки", но не развих симптоми. Имах обаче два дни, в които очаквах какво ще стане. Много интересно изживяване е и карантината, в която не можеш да излизаш, разказа д-р Ненков. 

Аплодисментите в началото на кризата бяха един емоционален изблик на натрупаното напрежение. Всъщност, хората не ни вярват, сподели той. 

В цялата тази пандемия има и много политика, за съжаление. Аз не вярвам, че в Русия има ваксина, това е мое лично мнение. Китай и те имали ваксина... Ваксина не се прави ей така, етапът е много ранен, категоричен е д-р Ненков.