OffNews.bg

Новата Мис САЩ спечели конкурса след като изсипа критики по Тръмп

23-годишната бъдеща адвокатка Кара Мунд спечели конкурса Мис САЩ, след като на финала разкритикува президента Доналд Тръмп за решението му да изтегли страната от Парижкото споразумение за климата.

Мунд е носителка на титлата Мис Северна Каролина и е завършила университета Браун - едно от престижните висши училища от Бръшляновата лига. Приета е да продължи образованието си в юридически колеж.

Финалът на конкурса се проведе в Атлантик сити, Ню Джърси. В кръга за демонстриране на талантите на участничките, Мис Северна Каролина 2017 танцува на парче на Майкъл Джексън по собствена хореография. Във финалния етап участничките отговаряха на въпроси на журито. Тогава Мунд бе попитана какво мисли за оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение. Отговаряйки, тя не се поколеба да разкритикува президента Тръмп.

"Това бе лошо решение. Има доказателства, че климатът се променя", отсече участничката. Според нея родината й трябва да участва във вземането на решения по този проблем.

След конкурса тя коментира пред журналисти, че макар да стои зад думите си относно климата, все пак подкрепя Доналд Тръмп като президент.