OffNews.bg

Четири задължителни признака на комфортните бебешки колички

Да избираш сред множеството предложения бебешки колички, може да се окаже истинско предизвикателство.

Семействата, които очакват дете, не подозират, че изборът на бебешки колички е огромен, докато не тръгнат на обиколка по магазините. Тогава се сблъскват с какви ли не модели, оферти и примамливи консултации, че се чувстват тотално объркани относно това, което трябва да закупят. Оказва се, че количката няма само естетическа функция, тя е нещо много повече – все пак осигурява комфорт за новороденото.

Да, разбира се, че цветът и визията имат значение, но те не са най-същественият детайл, който да ви даде правилен ориентир при тази инвестиция. Младата майка тепърва ще се сблъска с неработещите асансьори, с неравностите на пътя, с тесните тротоари, често недостъпните подлези и какви ли не предизвикателства.

От тази гледна точка бебешката количка трябва да отговаря на някои задължителни изисквания. Ето и какви са те:

Тежест, която не се усеща

Съвременният дизайн определено е във ваша полза, тъй като производителите се стремят да създават все по-леки колички. Понякога ще се налага да преодолявате сериозни препятствия и тогава ще оцените този вид предимство. Проблемът с по-тежките возила става особено осезаем, когато бебето започне да расте и да качва повечко килограми.

По-големи гуми

Ако искаме да си гарантираме проходимост и маневреност, по-големите гуми определено са за предпочитане. Могат да са и среден размер, но най-малките в никакъв случай не са толкова удобни. Негостоприемните терени и дупките по улиците са част от родната действителност и те трудно могат да бъдат избегнати, колкото и да гледаме положително.
Тествайте количката още в магазина, за да усетите разликите между моделите с по-малки и по-големи гуми. Не пропускайте да я проверите и как се държи, когато е повдигната само на двете си задни колела.

Пълно легнало положение

Това е характеристика на коша, която е задължителна за мъничетата. Така ще им осигурите правилна стойка на гръбчето при спане и пълноценна почивка по време на разходка. Кошът също така трябва да е достатъчно широк, за да позволява и на по-едрите бебета да се чувстват удобно, имайки предвид, че през зимата те са по-облечени и завити с плътни одеялца.

Завъртане на коша

Функция, която ще е удачна не само за бебето, но и за вас самите. Когато то е малко, с радост приема за нормално да вижда единствено вашите лица. Не след дълго обаче този факт се променя. Детето вече иска да контактува с околния свят, да наблюдава какво се случва с другите хора, да изучава света, който е способен да го удивлява непрекъснато. Ето защо кошът на количката трябва да има вариант за завъртане.