OffNews.bg

"Лъвчетата" срещат Полша на финала на световното по волейбол до 19 години

Националите на България под 19 години се класираха за първи исторически финал за тази възраст на световното първенство. На полуфиналите в Иран нашите момчета надиграха вицешампиона от предишното издание Русия с 3:2 и ще спорят за титлата в Техеран срещу Полша. Двубоят за златото е на 2 септември от 17:30 часа българско време.

Селекционерът Мартин Стоев заяви, че се чувства изключително удовлетворен от постигнатото, а отборът ще излезе без напрежение в битката за златото.

"Стана изключително нервен мач. Четвъртфиналната битка с Италия беше красива, днешният двубой бе игра на грешки. Може би малко физически сили не ни достигнаха в четвъртия гейм да затворим мача с 3:1. Но в тайбрека издъжахме. Браво на момчетата!

Влизането в първите четири в света е уникален успех. Постигнахме го. Сега вече на финала каквото стане е добре дошло.

Залогът е титла. Излизаме и даваме всичко от себе си. Който е по-добрият, той ще спечели. За спора за златото няма за къде да се пазим повече. Видя се също, че имаме пълноценни смени на всеки пост. Когато се наложи, влизат всички и досега се справят много добре. Излизаме да се борим и да играем без напрежение", коментира Стоев, който сам в кариерата си на играч е световен шампион за младежи през 1991 година, но тогава форматът е до 20 години.