OffNews.bg

Окопан в морето джип провали международния шампионат по джет ски

Окопан в морето джип на плаж "Перла" провали международния шампионат по джет ски, което се провежда вече 10 години. 

Състезанието беше провалено заради трагикомична случка, при която задницата на джип потъна на плажа. Турист стигнал с возилото до водата в опит да извади джет. Колата обаче затънала. 

Нарушителят е глобен. На плажа обаче е започнала проверка и има забрана за навлизане с превозни средства на плажната ивица, затова сега джетовете няма как да се докарат до водата. 

"Състезанието се отменя заради случая с джета, тъй като започнаха проверки на плажа, а ние няма как по друг начин да вкарваме джетовете във водата. Не може колесар, тежащ 500 кг, да се тегли на ръце. През всичките 10 години постъпваме по един и същ начин, този път всичко се проваля заради един човек, който снимал с телефона си как е заседнал джип. Как да влязат джетовете в морето? Има определени коридори, там няма хора, чадъри, няма нищо“, коментира пред БургасИНФО Дамян Дринков - председател на спортен клуб „Приморско екстрийм“, който организира състезанието.

В шампионата трябваше да се включат състезатели от България, Сърбия, Гърция и Турция, които да покажат умения в отделни категории, за мъже, жени и деца.