OffNews.bg

Ангелкова кани Booking да инвестира у нас

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Петер Лохбийлер, директор на „Публични дейности“ към booking.com в рамките на Световния икономически форум в швейцарския град Давос, съобщиха от ведомството ѝ.

Сред основните теми на разговора били възможностите за инвестиции в България.

Ангелкова представила на събеседника си изгодните условия за вложения в сектор туризъм, които страната ни предлага. Казала и че данъците у нас са ниски.

Туризмът има и важен принос за икономиката. Приходите в сектора за 11-те месеца на 2017 г. са 6,6 млрд. лв., като делът на отрасъла в БВП е близо 13%, обяснила тя. 

Двамата са коментирали и възможностите за бъдещи общи инициативи.

Договорихме се взаимно да си предоставяме информация за нелоялна конкуренция. Освен това Министерството на туризма ще проверява дали всички места за настаняване, които са в Booking, са регистрирани по Закона за туризма, каза министър Ангелкова.

10 000 са местата за настаняване от България в мрежата на Booking. Сайтът помага на бизнеса да предлага продуктите си, а на потребителите да търсят и избират лесно къде да отседнат, разчитайки на винаги коректна информация, заяви министърът.