OffNews.bg

Виктория Томова предоля първи кръг на Уимбълдън, контузия спря Григор Димитров

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Томова елиминира участващата с "уайлд кард" Даря Савил (Австралия) със 7:5, 3:6, 7:5 след 2:40 часа игра и за втори път в кариерата си постигна победа в основната схема на турнир от Големия шлем, като първата отново беше на "Уимбълдън" през 2018 година.

Софиянката, 112-а в световната ранглиста, статрира мача с пробив, след което при 5:3 и при 5:4 пропусна общо четири сетбола. Тя все пак затвори частта, след като реализира втори брейк за 6:5. Томова дръпна с пробив за 2:1 и във втория сет, но Савил, 98-а в класацията на УТА, успя да реализира обрат.
В третата част българката водеше с 5:2, но позволи да бъде застигната. Тя все пак отново взе подаването на съперничката си в 12-ия гейм, за да триумфира.

Във втория кръг Томова ще срещне петата поставена и пета в света Мария Сакари (Гърция).

Двете са се срещали веднъж досега през 2016 година, когато българката побеждава с 4:6, 6:0, 6:4 на турнир в Сегед (Унгария).

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи предсрочно участието си на Откритото първенство на Великобритания срещу Стив Джонсън (САЩ). Още в първия кръг Димитров трябваше да напусне корта заради травма в бедрото след 61 минути игра при 6:4, 2:5.