OffNews.bg

Швейцария се изравни с Испания по брой трофеи от Купа Хопман

Швейцария защити титлата си на тенис турнира за Купа Хопман, след като отново се наложи над Германия във финалния сблъсък по много драматичен начин.

Роджър Федерер и Белинда Бенчич трябваше да чакат до решаваща точка в тайбрека на третия сет, за да се наложат над дуета Александър Зверев и Ангелик Кербер след 4:0, 1:4, 4:3(4).

Срещата между смесените двойки приключи за час и четири минути игра, а "кръстоносците" вече имат на сметката си четири триумфа в състезанието и по този начин се изравниха с Испания по брой трофеи.

Интригата бе голяма и всичко се реши след тайбрек в третия сет, но Федерер и Бенчич свършиха отлична работа. В първия сет швейцарците взеха с лекота четири гейма, както и комфортен аванс от сет.

Втората част обаче бе за Саша и Ангелик, които с пробиви в третия и петия гейм успяха да го спечелят. Стигна се до трети решителен сет, който започна по-добре за Швейцария, но в последния гейм Германия изравни и така дойде време за тайбрек. В него "кръстоносците" спечелиха след 5:4 точки в своя полза.