OffNews.bg

Васил Михайлов получи обвинение за 4 закани за убийство и побой над приятелката си

Софийска районна прокуратура е повдигнала нови обвинения на прокурорския син Васил Михайлов - този път закана с убийство към приятелката му и побой над нея.

По-рано днес бе извършен обиск в дома на 19-годишния младеж, който има общо 8 обвинения - за побои с нанасяне на средни и леки телесни повреди, хулиганство, закани за убийство и други. 

Сега от прокуратурата съобщават, че от 28 октомври 2022 г. до 21 юли 2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния обвиняемият се е заканил с убийство на приятелката си. 

На 28 октомври 2022 г. около 4 часа в апартамент в Перник Михайлов казал на момичето, че ще я убие, а след това започнал да нанася удари по лицето ѝ. През декември 2022 г. и на 1 юли 2023 г. се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие.

На 21 юли 2023 г. обвиняемият отново се заканил с убийство.

При обиска и претърсванията днес са събрани достатъчно доказателства за привличането на В.М. към наказателна отговорност.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Михайлов беше пуснат под домашен арест с гривна за проследяване през юли.