OffNews.bg

Васил Божков: Не знам какво се случи, държавата рязко ме нападна

Не мога да разбера какво се случи. Изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевенето на някакви хора, които за мен са психично болни. Не съм заплашвал с убийство. 

Това заяви бизнесменът Васил Божков, на когото прокуратурата повдигна 7 обвинения - ръководител на организирана престъпна група, принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и пр. Божков е обявен за общодържавно и международно издирване, тъй като е извън страната, по Нова тв. 

Той отрече да е в Дубай. "На разположение съм. Къде съм не е най-важното", заяви още Божков. Той твърди, че не е знаел за спецакцията, организирана в София, при която бяха проверени няколко негови офиса.

По думите му твърдението на прокуратурата за дължимите над 500 млн. лв., които Божков трябва да изплати на държавната хазна, е злостна пропаганда.

„Никой не каза, че компаниите ми са внесли над 500 милиона в хазната. Не може да се смятаме за нищо. Посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния”, коментира Божков.

Той отрече категорично, че е предлагал подкуп на членове на Комисията по хазарта.

"Не могат да правят квалификации за криминален тип, олигарх, ограбил хората. Мисля, че ще се стигне до съд и там ще се решава", каза още Васил Божков.