OffNews.bg

Цяла нощ търсят кой уби Мартин Божанов, намериха гилза на мястото на разстрела

Гилза е намерена на мястото на убийството на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, който бе разстрелян снощи в Горна баня. Заподозрени за убийството все още няма, казаха от прокуратурата. 

Божанов е бил прострелян в главата. На място е била и майката на убития, дете на 4 години и бебе. Разстрелът е извършен в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове. 

„Все още не ясно с колко изстрела е неутрализирана жертвата. Откриването на гилза е добро начало. Разследването вероятно ще тръгне от балистичните експертизи, които ще бъдат проведени“, каза Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР, пред бТВ. 

По думите му Божанов се е занимавал със съмнителни сделки, изнудване и имотни измами. Проверяват се сигнали за заплахи срещу магистрати, допълни Иванов.

От МВР заявиха на брифинг, че цяла нощ екипите са работили на място, за да събират доказателства.

„Покушението е било предварително подготвено. Извършено е наблюдение на лицето. Убийството е хладнокръвно пред близките, което означава, че извършителят не се е притеснявал, че ще бъде видян“, обясни криминалистът Иван Савов. 

„Убийството е с малокалибрен пистолет. Той се използва при подобни престъпление, тъй като куршумът се деформира при попадане в тялото на жертвата, което прави балистичната експертиза трудна. Шумът е минимален. Хора, които са на 50 метра около мястото, дори не биха могли да чуят изстрела. Намерената гилза е добра новина, но не означава на 100%, че ще бъде намерено оръжието, тъй като е възможно да не е регистрирано“, допълни той. 

Убийството прилича на случилото се с Алексей Петров, за съжаление имаме такъв тип убийство, коментира Тихомир Безлов по БНТ. Доста брутално и като че ли организирано престъпление. В този комплекс има камери, така че нека видим какво ще покаже разследването", подчерта той.