OffNews.bg

Самолетът на Васил Божков кацна в Атина от Дубай

Самолетът на Васил Божков кацна в Атина от Дубай малко преди 15 ч. днес, според сайта radarbox24.com, който следи граждански полети в реално време. Вчера самолетът с позивна LZ-VBE се е преместил от летище Дубай Интърнешънъл на летище Ал Мактум Интърнешънъл, което също е в Дубай. Оператор на луксозният бизнес джет Bombardier Global 5000 (twin-jet) (GL5T) е компанията Air VB.

В Дубай самолетът е кацнал в неделя сутрин, като е излетял в събота вечерта от София. Часове преди това е летял от Париж до София.

Божков не отговори на телефонно обаждане на OFFNews, за да каже дали е на борда. 

Вчера бизнесменът твърдеше, че се намира в държава на Балканите. "Аз съм в чужбина по работа. Не се укривам, стоя си в чужбина, но не мисля, че трябва да се връщам в България, чувствам се застрашен. Страхувам се да се върна в България, страхувам се за живота си. Мислех да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор се страхувам да се върна. Не съм престъпник". Това заяви вчера собственикът на "Национална лотария", "Еврофутбол", "Нове холдинг" на футболния клуб "Левски", фондацията за антични артефакти "Тракия" с участие в над 60 фирми - след като вчера бяха претърсвани 13 офиса на "Нове холдинг" и резиденцията му в парк "Витоша".

Срещу собственика на лотарията, чието съществуване е под въпрос заради скорострелно минаващ процедурите по одобрение в Народното събрание законопроект на Валери Симеонов, забраняващ частни компании да организират лотарийни игри, бяха повдигнати 7 обвинения, включително за: ръководене на организирана престъпна група, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство и престъпление по служба и др.