OffNews.bg

Пламена Цветанова вече официално е заместник на Гешев

От днес Пламена Цветанова официално встъпи в длъжност като заместник на главния прокурор Иван Гешев при ВКП, съобщиха от прокуратурата.

На основание чл.160, във връзка с чл.168, ал. 3 от ЗСВ Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи на 29.01. 2020 г., г-жа Цветанова на длъжност „заместник на главния прокурор“ при ВКП, считано от датата на встъпване в длъжност.

Пленумът на ВСС обяви подадената от нея като изборен член на Висшия съдебен съвет, оставка на 23.01. 2020 г., съгласно чл. 130, ал. 8, т. 1 от Конституцията на Република България.

Пламена Цветанова е завършила СУ "Св. Климент Охридски". Била е следовател в РСС при Столична следствена служба, Специализирана следствена служба и в Национална следствена служба, както и завеждащ Специализиран отдел „Стопански“ в НСлС, командирована за завеждащ СО - СГП и беше член на ВСС, но подаде оставка на 23 януари, след като главният прокурор Иван Гешев я предложи за свой заместник.

На 30 януари Красимира Филипова и Десислава Пиронева встъпиха в длъжност като заместник главни прокурори. Пиронева вече ръководи Върховната административна прокуратура, а Филипова е заместник при ВКП.