OffNews.bg

Откриха рецидивист - 4 месеца се укривал, след като намушка охранител при сбиване във Варна

Двама души, които са обвиняеми за опит за убийство на охранител, са с мярка за неотклонение "задържане под стража". По искане на прокуратурата в ареста е вкаран Галин Минчев, който четири месеца след инцидента беше в неизвестност. Минчев е познат в подземния свят във Варна и има две присъди - за участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици.  

Според прокуратурата 36-годишният мъж е бил задържан в района на варненско казино след преследване.

Нападението над охранителя е от януари. Тогава 36-годишен охранител на дискотека „Гетсби”, в близост до спирка “Акациите” във Варна, беше намушкан. Скандал, възникнал около 2.00 часа пред нощта на 28 януари, е прерастнал в сбиване, при което гардът пострада сериозно с прободни рани в гърдите и крака. 

В ареста е и съучастникът на Минчев – 16-годишният десетокласник Кристиян Тодоров, с когото двамата тренирали борба. Престъплението е извършено с повече от 10 удара с нож, като единият е попаднал в сърдечната област на охранителя. Кристиян държал гарда, докато Галин е нанасял ударите с нож. 

Ученикът има 6 криминални регистрации – за нанасяне на телесна повреда, палеж, унищожаване и увреждане на имущество и за държане на наркотични вещества. 

След нападението Минчев се укрил и досега бил в неизвестност.

Сега и двамата са в ареста и са с повдигнати обвинения за опит за убийство в условията на опасен рецидив. 

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.