OffNews.bg

Инициалите Б.Б. и Ц.Ц. в СРС-тата срещу Десислава Иванчева

В СРС-тата срещу задържаната кметица на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се появяват инициалите Б.Б. И Ц.Ц.

Пред журналисти Иванчева цитира прочетен в СРС-тата разговор между бизнесмена Александър Ваклин и подсъдимия като посредник при взимането на подкупа Петко Дюлгеров. В него Ваклин казва: "Не знам защо Б.Б.и ЦЦ я търпят. Ако продължават така цяла София ще се напълни с "иванчеви". Трябва да се вземат някакви мерки".

Днес бившият зам.-кмет на Младост Владимир Клисуров разпространи снимка, на която Иванчева е показала пред медиите лист с част от разговор между двама души по неин адрес. Разговорът между тях е засечен със СРС.

Днес Апелативният специализиран съд отложи за втори път делото за отстраняването от длъжност Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Те двете и адвокатите им настояват да се запознаят с допълнителни 4 папки доказателства - СРС, внесени от прокуратурата по делото.

Предишният опит Апелативният специализиран съд да реши дали Иванчева остава кмет на "Младост" се провали отново заради искане на подсъдимите да прочетат всички материали по делото.

На първа инстанция съдът отстрани Иванчева поста й. Съдиите уважиха искането, което внесе прокуратурата, с мотивите, че оставянето на кметицата и нейната заместничка на поста им ще затрудни разследването.

Повод за отстраняването на Иванчева бе издадена от килията ѝ заповед за уволнението на зам.-кмета Румен Русев. 

Прокуратурата бави проверка по сигнал на Десислава Иванчева срещу инвеститора Димитър Логофетов, който е свидетел по делото срещу нея сега, заяви за OFFNews Петър Кърджилов, пи ар на района, посочен от Иванчева за неин заместник. Днес той е входирал писмо до и.д. кмета на Младост Румен Русев, главния прокурор Сотир Цацаров, зам.-началникът на 7 РУ Ванелен Станков и медиите, в което обяснява какво се случва с подадения сигнал от Иванчева срещу Логофетов на 23 март относно фалшифициране на документи - разлики в подписите на проектанти и подлепване на страници, на проект за жилищна сграда на ул. Св. Преображение" и ул. "Д-р Атанас Москов". Според Кърджилов на 18 април от МВР са изпратили писмо да общината с искане да получат оригиналите на документите за сигнала. Това е ден след ареста на Иванчева, секратерката й Маргарита Стоянова не предала документа на никого от заместниците и той бил открит от Кърджилов чак на 29 май в един кашон в кабинета на Иванчева. 

По този повод Кърджилов уведомява Русев да предприеме мерки по придвижване на документите по сигнала. Въпреки че от 7 РУ му казали, че не е необходимо да се бърза, защото чакат разпореждане на прокуратурата дали да започне проверка по сигнала. 

Кърджилов твърди, че според негова неофициална информация, преписката ще бъде прекратена. 

Той информира кмета Русев, че на 14 юни граждани организират протест срещу строежа на Логофетов.