OffNews.bg

И Гешев иска блокада на София, подкрепя Столичната лекарска колегия

Главният прокурор Иван Гешев подкрепи искането на Столичната лекарска колегия да се блокира София. 

„Запознат съм с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепям. Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС, обяви Гешев по БНР. 

По-рано днес от СЛК към БЛС поискаха властта да въведе забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик. За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“, заяви още главният прокурор. 

„Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали, и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства“, посочи още Гешев.