OffNews.bg

Гешев се разгневи, че партии са му отказали среща и ги заплаши - и без покана ще иде в парламента

Главният прокурор Иван Гешев се разгневи на политическите формации, които отказаха среща с него, и се закани да иде сам в парламента за разговори с тях.

Предложението на Гешев да обсъди съдебната реформа с партиите и коалициите в Народното събрание бе пренебрегнато от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", които продължават да искат оставката му. Така обвинител №1 успя да осъществи намерението си с ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход", като само социалистите си позволиха критики към него.

"Нали искат съдебна реформа, дай да кажем какви са проблемите, какви са им идеите, нека гражданите чуят. Ама ги е страх, защото нямат аргументи. И всичко е, надявам се не някакви лични, корпоративни, партийни и всякакви други интереси, които не съвпадат с интересите на българските граждани. След като се притесняват да ме поканят в парламента, ще отида сам с цялата парламентарна група, която иска да се види с мене. Аз не се притеснявам, те защо се притесняват", каза Гешев на среща с представители на местната власт и граждани от Велико Търново и региона снощи.

И декларира, че държавното обвинение се старае да разбере проблемите на гражданите и където може - да ги реши.

"Ние не сме държавата, но сме част от държавата и разполагаме с определени правомощия по Конституция и можем да направим много", изтъкна главният прокурор.

След което се върна на любимата си тема за войната по пътищата. 

"Безобразие е най-малкото, което може да се каже за войната по пътищата. Проблемът в България е, че държавата гони престъпника, нарушителя, а не обратното. Нарушавало се правото на собственост, ако отнемеш автомобил на пиян или дрогиран шофьор. А правото на живот? Кое е по-важно – правото на собственост или правото на живот?", отправи риторичен въпрос той към залата. 

Не пропусна и другата си любима тема - за закриването на спецправосъдието, като подчерта, че от това е пострадала държавата. 

"Това бе показен разстрел на едни работещи институции", отбеляза Иван Гешев.