OffNews.bg

Гешев: Хора, които наричате 'олигарси', искат прокуратурата да е слаба

„Аз разбирам, че в момента много хора имат интерес от слаба и неработеща прокуратурата, но съм сигурен, че не това искат хората". Това обяви главният прокурор Иван Гешев в Ихтиман, където се провежда спецакция по линия на битовата престъпност, съобщи БГНЕС.

Ръководителят на държавното обвинение определи като наглост искането за промени в дейността на прокуратурата от страна на адвокати на подсъдими.

„Лица, които вие, медиите, наричате олигарси, искат неработеща прокуратура”, бе категоричен Гешев. Според него враговете на прокуратурата искат да блокират нейната дейност чрез законодателни промени. Но се зарече прокуратурата ще продължи да работи така, както досега.

„Оттук нататък имаме една гранична линия – интересите на хората, които ние смятаме да защитаваме, от другата страна са престъпниците и олигарсите. А политиците – президент, премиер, депутати, трябва да решат коя страна избират”, заяви Иван Гешев.

От думите му се разбра, че от ОАЕ, където се намира хазартният бос Васил Божков, са се завърнали двама прокурори. „Говорено е с тамошната прокуратура на високо ниво. Топката е в другата държава”, обяви обвинител №1.