OffNews.bg

Гешев: Благодаря на партньорите от САЩ. Наистина никой не е над закона

Главният прокурор Иван Гешев благодари в туитър на посолството на САЩ, което в свое изявление подкрепи българския народ "в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България".

"Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!", написа Гешев.

Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път! pic.twitter.com/TKdmp3154C

— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG) July 14, 2020

Основните искания на протеста са оставка на правителството и оставка на главния прокурор Иван Гешев. Самият той не коментира това искане, но от редиците на прокуратурата вчера се чуха редица гласове в негова защита и изтълкуваха искането като намеса в независимостта ѝ.