OffNews.bg

Зеленски с видео от село Затока: на терористите от Русия им се приискало да пострелят

Украинският президент Володимир Зеленски публикува в официалния с профил в Инстаграм видео с последствията от обстрела на руската армия на градчето Затока в Одеска област.

„Утро. Обикновено село, Затока. Хората са си почивали и живели. Просто живели. Нито бази, нито армия. Просто на терористите от Руската федерация им се е приискало да пострелят.“

Зеленски подчертава в текста под видеото, че всеки руски окупатор ще отговаря за войната срещу Украйна. „Всеки. Всеки „освободител“, разрушаващ нашия живот.“
През нощта срещу вторник руската армия нанесе масирани ракетни удари по Одеска област и град Николаев. По информация на кмета на Николаев Александър Сенкевич атаката е започнала в 5 сутринта. На територията на Одеска област ракетите са поразили частни домове в села и са причинили пожари, няма данни за жертви.

В Николаев е атакувана пристанищната инфраструктура. По Николаевския район ударът е извършен със зенитно-ракетен комплекс С-300 от територията на окупираната Херсонска област. Улучени са борса за коли и други открити терени.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)