OffNews.bg

Взрив на автомобил в Мелитопол. Вдигнаха във въздуха колаборанта Максим Зубарев

Автомобилът на руския колаборант Максим Зубарев е бил взривен в понеделник сутринта на бул. „Богдан Хмелницки“ в окупирания Мелитопол, съобщи предвоенният кмет на града Иван Фьодоров. Зубарев е ръководител на окупационните власти в гр. Акимов в Запорожка област.

За покушението съобщи и ръководителят на мелитополската окупационна власт Андрей Сигута. Той твърди, че атентатът е извършен от представители на Украйна.
„По този начин Киев не спира опитите за сплашване на мирното население“, написа Сигута в Телеграм. Спасителните служби в Мелитопол съобщиха, че Зубарев е пострадал при взрива, а лекарите определят състоянието му като тежко.

През ноември м. г. Зубарев лично можа да опровергае съобщенията в социалните мрежи, че е убит. „Бързам да уверя всички и да съобщя, че с мен всичко е наред. Украинските средства за масово осведомяване за пореден път публикуваха фалшиви новини за моята гибел“. Опровержението беше в отговор на публикации, че украински партизани са го ликвидирали.

На 27 март беше извършено покушение срещу началника на градското управление на окупационната полиция на Мариупол Михаил Москвин, но самият той се размина с лека контузия, след като взривиха колата му, докато се намираше на метри от нея.