OffNews.bg

ВСУ унищожи цяло поделение на руснаците в Макеевка

Поделение на руската армия в окупираната Донецка област е било унищожено напълно при атака на ВСУ, съобщи Управлението за стратегически комуникации СТРАТКОМ на украинската армия. В социалните мрежи се появиха снимки и записи, потвърждаващи удара.

Макіївка топ pic.twitter.com/rqOAj2i6tG

— Oleh Novikov (@olehbatkovych) July 4, 2023

"Престана да съществува", обяви украинската страна. Мишена на атаката е бил военен склад на руснаците в град Макиевка.

"В резултат на ефективния огневи удар на подразделенията на ВСУ престана да съществува поредното формирование на руските терористи във временно окупираната Макиевка", се казва в съобщението на СТРАТКОМ. Броят на убитите бойци на противника не се съобщава.

Според геолокализирани снимки и видеозаписи във вторник вечерта в окупираната Макиевка са избухнали няколко експлозии, след което над града са се издигнали облаци дим. Кадри, публикувани от руската страна показват унищожена дограма и изпотрошени в резултат на взривната вълна прозорци на жилищни сгради в града.

Унищожаването на концентрации на оръжие, боеприпаси, горива, жива сила и военна техника на противника е сред приоритетите на Киев в сегашния етап на контранастъплението на ВСУ.

РИА Новости съобщава за атаката на украинската армия в Макеевка в няколко емисии, като твърди, че е било ударено болнично градче и повредена сградата на болницата в Макеевка. Според агенцията взривове са регистрирани както в Макеевка, така и в областния център Донецк.

Лидерът на сепаратистите от Донецк Денис Пушилин заяви, че при удара на ВСУ по Макеевка са пострадали не по-малко от 25 цивилни. "Късно вечерта противникът нанесе ожесточени удари по жилищни квартали и болничния комплекс в Червеногвардейския район на Макеевка", коментира в телеграм канала си Пушилин. Сепаратистите не коментират до момента военните си загуби при атаката, която, според публикации в проруските канали е осъществена с HIMARS.