OffNews.bg

ВСУ отблъсна три руски батальона край Авдеевка

През изминалото денонощие е имало 108 военни сблъсъка между украинската армия и руските окупатори, съобщи във Фейсбук Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от сайта "Гордон". 

Три руски батальона са опитали да превземат Авдеевка, но са отблъснати от ВСУ. Батальоните са били поддържани  от танкове и бронирани машини. Настъплението е било в районите на Авдеевка, Тоненки, Керамик и Первомайски, Донецка област.

В Купянското направление украинските военни са отблъснати над 30 вражески атаки в Синковка и Ивановка, Харковска област.

В Лиманското направление силите за отбрана продължават да удържат настъплението на руснаците в Макеевка и Диброва в Луганска област.

Бахмутско направление - украинските въоръжени сили са отблъснали вражески атаки в Клещиевка, Донецка област. В същото време украинските отбранителни сили продължават щурмовите си операции южно от Бахмут.

В Мариинското направление ВСУ успешно са отблъснали повече от 10 вражески атаки в Маринка и Красногоровка.

Предотвратени са и настъпленията на Русия край Золотая Нива и Володино.

В Запорожското направление украинските военни удържат противника в Инженерное и Вербовое.

Украинските сили за отбрана продължават настъпателната операция край Мелитопол, подобряват тактическата обстановка в района западно от Работино, Запорожка област, нанасят щети на окупационните войски.

В Херсон украинските военни водят контрабатарейна битка, унищожават провизионни складове и успешно нанасят удари по тила на противника.