OffNews.bg

Възстановяването на Северодонецк: Наесен, като се върнат вашите нацисти

Хората в Северодонецк, които останаха в града и не се евакуираха при отстъплението на украинските сили, сега силно съжаляват за това. Това обясни ръководителят на военната администрация в Луганска област Серхий Хайдай.

Според него руснаците не правят абсолютно нищо за възстановяването на града след тежките сражения, а хората са принудени да се редят на километрични опашки дори за хляб.

"На левия бряг на река Северски Донец вече има положителни действия на ВСУ, каза Хайдай и посочи, че ключовият етап от деокупацията на Луганска област ще е на изюмското направление.

Според него в окупираните територии всичко е разрушено и хората живеят в ужасни условия, а разрушената инфраструктура не се възстановява.

"Знаете ли, информацията е толкова интересна. Местните жители отишли при гаулайтерите в Лисичанск и Северодонецк с молба, поискали да им напомнят, че са обещали да възстановят всичко в тези градове, а вече толкова време нищо не се прави. Попитали "Защо?" и получили много интересен отговор. Казали им: "Ще трябва да изчакате да се върнат вашите "нацисти" наесен", заяви Хайдай.