OffNews.bg

Вътрешният министър на Израел се извини на САЩ заради обида на сина си към Байдън

Министърът на вътрешната сигурност на Израел Итамар Бен Гвир се извини, след като синът му се подигра с американския президент Джо Байдън. 

18-годишният Шавуел Бен Гвир намекнал, че Байдън страда от болестта на Алцхаймер в социалната мрежа "Х", предаде Франс прес.

"Шавуел е мой син и аз го обичам, но снощи той направи сериозна грешка, която дълбоко не одобрявам. САЩ са нашият най-голям приятел и президентът Байдън е приятел на Израел. Няма място за обидни забележки", реагира баща му Итамар Бен Гвир с публикация в "Х".

Публикацията на сина му е от снощи. Шавуел Бен Гвир публикува снимка на 81-годишния Байдън, като я придружи с коментар, че е важно да се повиши обществената осведоменост за болестта на Алцхаймер, "която е най-честата причина за влошаване на когнитивните способности и деменция при възрастните хора".

По-късно той изтри публикацията си, но международният скандал вече бе предизвикан. Впоследствие и младото момче се извини на страницата си в социалната мрежа.

Неведнъж възрастта на Джо Байдън, който се стреми да бъде преизбран за втори мандат, е ставала обект на подигравки.

Итамар Бен Гвир е министър в правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху – едно от най-дясно ориентираните в историята на Израел. Самият Гвир, който е лидер на партията "Еврейска сила", редовно прави скандални и понякога подигравателни изказвания, отбелязва АФП.