OffNews.bg

Украйна обяви за издирване Дмитрий Медведев

Службата за безопасност на Украйна обяви за издирване зам.-председателя на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент Дмитрий Медведев.

Това се съобщава в базата данни за търсене на украинското вътрешно министерство.

Медведев е обвинен по член 110, параграф 2 от Наказателния кодекс (посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна). За това престъпление НК предвижда от 5 до 10 г. лишаване от свобода с или без конфискация на имуществото.

Съобщава се, че Медведев е изчезнал на 1 март 2022 г. и още тогава е бил обявен за издирване заедно с други висши руски функционери като военния министър Сергей Шойгу, председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, секретаря на Съвета за безопасност Николай Патрушев и др.

От началото на руската инвазия в Украйна Дмитрий Медведев активно подкрепя т. нар. "специална операция". Той неведнъж е заплашвал Украйна с удари и дори с използване на ядрено оръжие.

Медведев направи още едно "сензационно" изявление след бомбардировката на Кримския мост - че взривът е "терористичен акт, извършен от Украйна". А отговорът на този "терористичен акт" може да бъде само прякото унищожаване на "терористите", напомня УНИАН.

Преди това Медведев отбеляза, че нападението срещу Кримския мост ще бъде "червена линия".