OffNews.bg

Украйна: 931 руснаци загиват средно на ден във войната

Жертвите, които дават руските войски във войната с Украйна, са около 931 души дневно. Досега най-смъртоносният месец за Русия беше март тази година със средно 776 човешки жертви на ден. По това време руското настъпление към Бахмут достигна своята връхна точка, съобщи Укринформ, като се позовава на данни на Генщаба на Украйна.

Според британското министерство на отбраната, макар и разузнаването да не може да провери методологията, по която се изчислява общият брой убити и ранени, изнесените данни са правдоподобни.

"Изглежда, че в последните шест седмици Русия е понесла някои от най-многобройните си загуби в жива сила от началото на войната досега. Много от дадените жертви до голяма степен са следствие на руското настъпление срещу град Авдеевка в Донбас", пише в разузнавателния доклад.

В предишна своя сводка британското разузнаване съобщи, че необичайното движение на руския въздушен транспорт този месец предполага, че Русия най-вероятно е прехвърлила свои стратегически зенитно-ракетната системи С-400 от разположения между Полша и Литва анклав Калининград, за да компенсира последните загуби на украинския фронт, припомня Укринформ, цитиран от БТА.