OffNews.bg

Украинската армия напредва в Бахмут, още територии са освободени

Украинските войници напреднаха в посока Бахмут , като постепенно освободиха километър от окупираните територии, съобщава агенция УНИАН.

Новината бе потвърдена от командир на поделение "Тера" Николай Волохов. По думите му поделението е заело позиции в 4:30 ч и вече има добри новини за украинците.

„Ние работим, имаме резултат – километър, цял километър украинска земя е прочистена и освободена . Продължаваме да работим. Мисля, че това не е всичко за днес. Победата ще бъде наша. Слава на Украйна!", каза войникът.

От лятото на миналата година продължават изключително тежките боеве за Бахмут в Донецка област. Въпреки че градът не е от стратегическо значение за руснаците, те се опитват по всякакъв начин да го превземат до ключови дати. Сега целта на Русия е да превземе Бахмут преди 9 май. Този план се проваля. Игор Шепетин, командир на 135-и батальон от 114-та бригада за териториална отбрана на Въоръжените сили на Украйна пък заяви в предаването "1+1", че руските сили са използвали и забранените фосфорни боеприпаси.