OffNews.bg

Ударена е гарата в Краматорск. Жертвите са 39, сред тях 4 деца

Руски ракети удариха жп гарата в град Краматорск в Източна Украйна. Съобщава се за над 30 жертви, включително и 4 деца, и около 100 ранени.

Краматорск се намира на границата на контролирания от Русия ДНР, на жп линията, свързваща Мариупол и Киев, която се ползва за евакуация на цивилни. По нея се движи бързият влак Интерсити - най-бързата връзка със столицата.

Краматорск е административната единица, която отговаря за контрола върху Донбаския регион след окупирането и създаването на ДНР. Там са разположени военни и администрация.

По информация на украинските железници по време на атаката на гарата е имало стотици хора.

Министерството на отбраната на Украйна разпространи шокиращи снимки с окървавени трупове и разрушения от мястото на трагедията.

Руското министерство на отбраната заяви, че Русия не е извършвала ракетно нападение срещу Краматорск.

Според Русия ракетите "Точка-У", "чиито останки бяха открити близо до железопътната гара в Краматорск и публикувани от очевидци", са били използвани само от украинските въоръжени сили.

Междувременно украинските и международните агенции разпространиха снимка на една от поразилите гарата ракети. На нея ясно се чете надпис на руски "Заради децата".

Снимка: Getty Images