OffNews.bg

Учител се върна от фронта и изненада учениците си със `Слава на Украйна`. (видео)

Украински учител се превърна в интернет звезда, след като социалните мрежи показаха как го посрещат в класната стая в лицея във Велико Ключивск в Ивано-Франковска област учениците му. Влизането на преподавателя Роман Паламарчук се оказа изненада за децата, тъй като мъжът от самото начало на войната в Украйна воюва за страната си на първа линия. Ръководството на лицея показа на страницата си трогателната сцена.

Случаят е станал на 2 септември, само ден след откриването на учебната година. В първия реален учебен ден класните ръководители провеждали урок на тема „Ние сме украинци: Чест и слава на несломимите“, когато в една от паралелките от 7 клас вратата се отворила и с поздрав „Слава на Украйна“ в стаята влязъл Роман Иванович Паламарчук, учител по физическо възпитание и спорт, който се върнал за малко от фронта да види учениците си. 

След сюрприза Паламарчук разговарял с всички ученици, а 11-класниците на Ориса Ризуняк събрали пари и купили лакомства и хигиенни продукти за бойците на първа линия, които преподавателят да отнесе на фронта.

Реакцията на децата на идването на своя учител се вижда на видеото.