OffNews.bg

Службата за безопасност на Украйна е ликвидирала две диверсионни групи на ЧВК `Вагнер`

Украинското контраразузнаване е ликвидирало две диверсионни групи на Частната военна компания „Вагнер“ на Евгений Пригожин на територията на Харковска област, съобщи в официалния си профил в Телеграм Службата за безопасност на Укрйна (СБУ). Службата е публикувала и кадри от спецоперацията срещу едната група, както и последиците от нея.

След провеждане на въздушно разузнаване СБУ са локализирали местоположението на диверсантите и със светкавичен щурм и без жертви хората „Вагнер“ са били неутрализирани от специалните сили на Центъра за специални операции „Алфа“ и контраразузнавачи от СБУ в Харковска област. Хората на Пригожин са били въоръжени с автомати, картечници, РПГ и гранати.

По украински данни един от диверсантите е бил убит, четирима са пленените. Сред пленниците е командирът на диверсионната група, който, според СБУ вече е започнал да дава показания.

Самият командир твърди във видеозаписа, че задачата на групата е била да наблюдава движението на ВСУ, но според СБУ в действителност групата се е занимавала с инквизиция на украинци.

„Нека добавим само едно: всички, които са дошли на нашата земя с враждебни намерения, ще бъдат унищожени! Работим за пълна Победа! Слава на Украйна!“, пишат от пресцентъра на контраразузнаването.