OffNews.bg

Следваща мишена: Руската армия удари с ракети центъра на Славянск и три квартала

Руската армия е обстреляла с ракети центъра на Славянск и няколко квартала, съобщи в профила си ръководителят на гражданско-военната администрация на града Вадим Лях. Към 3 следобед българско време Лях съобщи за масиран обстрел на Славянск - центъра и северните квартали. “Всички да останат в укритията. По-късно ще дам повече информация.” - предупреди кметът.

Два часа по-късно Вадил Лях съобщи за първоначалните данни от руската атака. По първи оценки гори централният пазар в града, ракети са ударили централната част на Славянск, има поражения в кварталите Варшава, Север и Славкурор. Един човек е загинал, седем са ранени със забележката, че това не са окончателните данни. “Размерът на щетите се установява.” - заяви Лях.

За атаката и многобройни пожари съобщава и “Франс интернасионал”. Кореспондентът на радио “Свобода” в района говори, че атаката в различните части на града е била едновременна. Радиото разпространи снимки на лежаща на земята жертва и разрушения на съседните сгради. Славянск се сочи от военни експерти от чужбина и от властите в Киев като следваща вероятна цел на руската офанзива в Донбас.