OffNews.bg

Съпругата на Джони Деп призна контрабанда на кучета пред съд в Австралия

Обвинената в контрабанда на кучета съпруга на актьора Джони Деп Амбър Хърд призна пред австралийски съд, че е излъгала при пристигането си в страната миналата година.

29-годишната Хърд се призна за виновна за това, че е излъгала имиграционните власти за двата йоркширкски териера Пистъл и Бу пред съда в Куинсланд в понеделник.

Председателят на съдебния състав разпореди тя да плати две глоби.

Максималното наказание за това престъпление е 10 години затвор или глоба до 265 000 австралийски долара ($195,000, £172,000).

Адвокатът на Хърд показа пред съда видео, в което актьорът Джони Деп се разкайва и декларира уважението си към австралийските закони. Това, че той се признава за виновен, ще му спести даването на доказателства пред съда.

Хърд внесе тайно кучетата Пистъл и Бу в Куинсланд с частен самолет през месец май 2015 г., когато посети Деп, който снимаше "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории". Процесът, наречен още "война срещу териерите", започна, след като фризьор на кучета забелязал и снимал Пистъл и Бу, след което качил снимката в социална медия. Кучетата бързо бяха изведени от страната, след което Хърд обеща никога повече да не ги връща в Австралия.

Австралийските сурови закони са насочени към предпазване от внасянето на зарази. Кучетата, идващи от САЩ, трябва да прекарат 10 дена под карантина, преди да бъдат допуснати на територията на страната.